Učim se brati, Učim se pisati – komplet + DARILO

95.80 79.00

DIDAKTIČNA PRIPOMOČKA ZA UČENJE BRANJA IN PISANJA

Didaktična škatla UČIM SE BRATI je pripomoček, ki je ciljno usmerjen k učenju branja od prepoznavanja črk do tekočega branja z razumevanjem. Vsebuje vse kar potrebujete za kvalitetno in pravilno učenje branja.

Didaktična pripomočel UČIM SE PISATI je namenjena usvajanju osnov grafomotorike. Preden začnemo z vajami pisanja, skupaj z otrokom naredimo vaje za razgibavanje roke. Pozorni smo na pravilno držo pisala. Vaja poteka tako, da otrok najprej prevleče črte, vijuge, oblike, vzorce, nato jih samostojno zapisuje. Prevleče črke, številke in jih samostojno zapisuje. Na koncu prevleče in samostojno zapisuje črke v črtovje.

+ DARILO BLAZINICA ZA SPROŠČANJE, ki je namenjena za igro, kot tudi za obvladovanje stresa.

Opis

DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK ZA UČENJE BRANJA

Didaktična škatla UČIM SE BRATI je pripomoček, ki je ciljno usmerjen k učenju branja od prepoznavanja črk do tekočega branja z razumevanjem. Vsebuje vse kar potrebujete za kvalitetno in pravilno učenje branja. Natančno po korakih vas vodi do tekočega branja. Lahko jo uporabljate za učenje branja ali pa kot pripomoček za odpravljanje težav pri branju. V prvem koraku vadimo hitro prepoznavanje in poimenovanje črk. V drugem koraku se naučimo vezave črk v zloge. Nadaljujemo s povezovanjem zlogov v besede. V zadnjem koraku vezano beremo povedi in besedila
ter urimo razumevanje prebranega in ustno izražanje.

Če ima otrok težave pri branju (netekoče branje, zatikanje, ugibanje,…) je zelo pomembno, da ga ne silimo, da veliko bere, ker bo s tem samo še bolj utrdil napačno tehniko branja, ampak se moramo vrniti na začetek in odpraviti težavo, kar pomeni, da začnemo z vajo prepoznavanja črk in vezanega branja zlogov. Šele ko to usvoji, začne vaditi branje kratkih besedil. Didaktična škatla UČIM SE BRATI je narejena na podlagi dolgoletnih izkušenj dela z otroki.

Temelji na inovativni metodi učenja branja po korakih.

6 KORAKOV DO TEKOČEGA BRANJA
1. KORAK »hiter priklic«
2. KORAK »vezava glasov«
3. KORAK »vezava zlogov«
4. KORAK »branje besed«
5. KORAK »branje kratkih povedi«
6. KORAK »branje kratkih besedil in razumevanje prebranega«

DIDAKTIČNI PRIPOMOČEK ZA URJENJE GRAFOMOTORIČNIH SPRETNOSTI

Didaktična škatla je namenjena usvajanju osnov grafomotorike. Preden začnemo z vajami pisanja, skupaj z otrokom naredimo vaje za razgibavanje roke. Pozorni smo na pravilno držo pisala. Vaja poteka tako, da otrok najprej prevleče črte, vijuge, oblike, vzorce, nato jih samostojno zapisuje. Prevleče črke, številke in jih samostojno zapisuje. Na koncu prevleče in samostojno zapisuje črke v črtovje.

Vsebuje: natančna navodila za pravilen prijem pisala in razgibavanje roke, 24x grafomotorične vaje A4 (piši/briši), 50x velike in male tiskane črke A5 (piši/briši), 50x velike in male pisane črke A5 (piši/briši), 10x številke A5 (piši/briši), 25x predloge za pisanje velikih in malih tiskanih črk A4 (piši/briši), 25x predloge za pisanje velikih in malih pisanih črk A4 (piši/briši), krpica in flomaster piši/briši.

 

+DARILO BLAZINICA ZA SPROŠČANJE

Vaje z blazinico za sproščanje:
– otrok blazinico prelaga iz roke v roko,
– otrok blazinico meče iz roke v roko,
– blazinico vrže v cilj,
– blazinico si otroci podajajo,
– otrok z nogo “vrže” blazinico.